The Crown | Dizi Önerisi




Herkese merhaba!

Bu sefer bir dizi önerisi ile geldim. Bahsedeceğim dizi izlediğimden beri favorilerim arasına giren ve 2.sezonunu için gün saydığım bir yapım ; The Crown.

Benim kitaplarda,dizilerde ve filmlerde favorilerim hep tarihi konulu olanlardır. Aşırı ilgimi çekiyor tarihle ilgili her şey bu yüzden The Crown’a da bayılıyor oluşum kimseyi şaşırtmaz bence.

The Crown 2016 yılında Netflix tarafından ilk sezonu yayınlanan ve konu olarak 2.Elizabeth’in tahta geçişiyle birlikte İngiltere’nin tarihini ele alan bir dizi. 2.Dünya Savaşı’ndan sonraki İngiltere’yi ve erkek egemen dünyada kadın olarak politikada ve yönetimde olmanın nasıl bir şey olduğunu inceleme fırsatı buluyoruz. 



Yayınlanan ilk sezonunda -10 bölüm- Elizabeth’in Philip ile evlenmesi, evliliklerindeki anlaşmazlıklıklar, Elizabeth'in tahta geçişi, kendi içinde yaşadığı kimlik karmaşası, erkek hakimiyetindeki politikaya uyum sağlama çabası, kız kardeşi Margaret ile yaşadığı zorluklara değiniliyor. Aynı zamanda dizide İngiltere’nin modernleşme ve monarşi arasındaki dengeyi kurma çabalarını da yakından inceliyoruz. Dizi tüm bunlara sizi asla sıkmadan değinmeyi gerçekten de çok iyi başarıyor.




Başrollerde Claire Foy (2.Elizabeth) ve Matt Smith (Philip Mountbatten) bulunuyor. Bu ikiliyi o kadar çok sevdim ki ! Zaten Matt Smith’i Doctor Who’dan beri seviyordum, bu dizi sayesinde kendisini bir kere daha izleme fırsatı buldum. Ancak ikinci sezon, bu ikilinin The Crown’daki son sezonu olacak. Gelecek sezonlarda oyuncular değişecek.



The Crown benim için tüm zamanların favori dizilerinden kesinlikle biri. Eğer tarihe ilginiz varsa ve güzel bir dizi arıyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. Ve size ikinci sezon için de çok beklemeyeceğinizin müjdesini vereyim. Yeni sezonu 8 Aralık’ta yayında olacak. Neyse ki tüm
bölümler aynı anda yükleniyor da bir de bölümleri beklemek zorunda kalmıyoruz.


Eğer diziyi izlerseniz ya da çoktan izlediyseniz benimle düşüncelerinizi paylaşmayı unutmayın.

Kesinlikle izle dediğiniz başka diziler de varsa lütfen benimle paylaşın.

Hepinize şimdiden iyi eğlenceler! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar