Geekerella - Ashley Poston | Kitap Yorumu





Herkese merhaba!

Yine bir kitap yorumuyla geldim,şaşırdınız mı? Bu sefer bahsedeceğim kitap ilginizi çekebileceğini ve muhtemelen yakın zamanlarda Türkçeye çevrileceğini düşündüğüm; Geekerella.

Geekerella, 4 Nisan 2017’de çıkmış olan retelling olarak bildiğimiz kitaplardan biri. Yani çocuk masallarının günümüze uyarlanarak modern bir tarzda anlatıldığı kitaplardan. Adından da tahmin edebileceğiniz gibi modern bir Külkedisi masalı.

Kitabın ana karakteri Danielle. Ama adını Ella olarak kısaltıyor. Ella, babasının ölümünden sonra üvey annesi ve onun kızlarıyla yaşamaya devam ediyor, onlar tarafından dışlanıyor,eziliyor. Yani bildiğimiz Külkedisi masalı. Ella, anne ve babasından dolayı çok büyük bir Starfield hayranı. Anne ve babası her yıl düzenlenen panellere katılıyormuş. Babası da Ella’yı çocukken bu panellere götürüyormuş.Ancak babasının ölümünden sonra Ella bu panellere uzun süre katılamıyor. 

Ella aynı zamanda da bir blogger. Zaten işler de bu blog yüzünden karışıyor. Çünkü Ella blogunda yeni çekilen Starfield filminin başrol oyuncusu Darien hakkında oldukça kötü bir yorum yayınlıyor. E, tahmin edebileceğiniz üzere Darien tüm genç kızların sevgilisi yani kitabın “prensi”.
Her şey Darien’in, yetkili birine ulaşmaya çalışırken Ella’ya ulaşması ve ikilinin birbirlerinin kim olduklarını bilmeden mesajlaşmalarıyla başlıyor.Konu hakkında bu kadar konuşmak yeter sanırım, geri kalanını okurken zaten göreceksiniz.




Kitabın çok tatlı bir havası var. Özellikle mesajlaşma kısımları o kadar eğlenceliydi ki sizin de seveceğinize eminim. Bu arada kitabı her iki karakterin gözünden okumamızın da bu tatlılığa katkısı büyük.

Kitap henüz Türkçeye çevrilmedi, ben kitabı orijinal dili
olan İngilizce olarak okudum. Eğer okumak isterseniz dili çok zorlayıcı değil, şans verebilirsiniz. Ama bence yakın bir zamanda kitabın yayın hakları bir yayınevi tarafından alınır çünkü bu tür kitaplar hep fazla ilgi çekici oluyor. Kısacası Geekerella; çok satan, hızlı okunan kitaplardan biri. Ne demek
istediğimi anladınız sanırım.

Ben kitabı aslında 3,5 olarak değerlendirdim
ama maalesef Goodreads’te öyle bir değer olmadığında 4’ü işaretlemek durumunda kaldım.

Umarım kitabı okur ve benimle düşüncelerinizi paylaşırsınız.

Şimdiden iyi eğlenceler !

Yorumlar

Popüler Yayınlar