Anlat Anneanne - İpek Ongun | Kitap Yorumu





Herkese merhaba ! Ve hepinize mutlu yıllar ! Yılın ilk yazısıyla karşınızdayım. Ve bu ilk yazı tabii ki de bu yıl okuduğum ilk kitabının yorumu olacak, şaşırmadınız değil mi?

Türk edebiyatınında gençler için yazılmış o güzel kitapların yazarı İpek Ongun’un yeni kitabı “Anlat Anneanne” Kasım 2017’de raflarda yerini aldı. İpek Ongun’un kendi anılarını anlattığı bu kitap yazarın kitaplarını okuyanların merak ettiği soruları da cevaplar nitelikte.

İpek Ongun ; çocukluğunu, kolej yıllarını, evliliğini, anne ve daha sonra anneanne oluşunu yani koca bir ömrü o kadar güzel ve sıcak bir dille yazmış ki kitabı okurken gülümsemekten kendimi alıkoyamadım. Kendi hayatından çıkardığı dersleri, karakterlerinin ilham kaynaklarını, edebiyatla harmanlanmış ömrünü bize tüm güzellikleriyle anlatmayı amaçlamış ve ortaya çok da güzel bir iş çıkarmış.

Benim kitapta en çok hoşuma giden kısım edebiyat hayatını anlattığı kısımlardı sanırım. Kitaplarını ne amaçla ve nasıl yazdığını, aslında her bir kitabının yazım aşamasında ne kadar dikkatli ve özenli davrandığını, büyük araştırmalar sonucu ortaya bir eser çıkardığını anlatmış yazar bu bölümlerde. Eğer “Bir Genç Kızın Gizli Defteri” serisini okuduysanız bu kısımlarda serinin ortaya çıkış serüvenini okumak sizi baya bir mutlu edecektir.


Eğer yazarın diğer kitaplarını okuduysanız bu kitabı da alıp bir çırpıda okuyacağınızdan eminim ama daha önce hiç İpek Ongun kitaplarını okumadığınız için bir çekinceniz varsa lütfen tereddütlerinizi bir kenara bırakın ve hemen bu kitabı okumaya başlayın, pişman olmayacağınızın garantisini verebilirim.

Yukarıdaki yorumdan da anlamış olduğunuz gibi kitabı Goodreads üzerinden 5/5 olarak değerlendirdim ve 2018’e harika bir kitapla başlamış oldum! 

Kitabı okursanız ya da çoktan okuduysanız lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın! 

Hepinize iyi eğlenceler !



-Tanıtım bülteni için okumaya devam edin.


Anılar… Anılar…
Aile sırları.
Kızlarımın bile bilmediği,
okurlarımın merak ettiği,
hüzünlü anılar. Komik anılar.
Çocukluğumun, Cumhuriyet ruhunu
gururla taşıyan Ankara’sı.
Ailede evlenmeler, boşanmalar.
Genç kızlığımın dünya şehri, artık eski
Türk filmlerinde kalmış güzelim İstanbul.
Kolej yılları, arkadaşlar, muziplikler.
Benim evlilik masalım.
Yasemin kokulu sokaklarıyla Mersin.
Otuz yedi yılda yazılan otuz bir kitap.
Ve gerisi…

(Tanıtım Bülteninden)


Yorumlar

Popüler Yayınlar