Words In Deep Blue - Cath Crowley | Kitap Yorumu




Herkese yeniden merhaba!

Bugün Goodreads’te dolaşırken keşfettiğim kitaplardan biri olan Words In Deep Blue hakkındaki yorumumu sizlerle paylaşacağım. Kitabı aslında Şubat ayının sonunda okudum ancak yorumunu yazacak vakit bulamadım. Sürekli yeni şeyler okusam da bu aralar hiçbirinin yorumunu yazmaya vakit bulamıyorum. Umarım bu durum bir an önce son bulur ve blogdaki eski rutine geri dönebilirim ! 

Şimdi dilerseniz yoruma başlayalım !

Kitap iki ana karakterin bakış açısından anlatılıyor : Rachel Sweetie ve Henry Jones. Karakterlerimiz çocukluk arkadaşları. Birbirlerinin hayatlarına dair her şeyi bilen bu iki dost aralarında yaşanan bir olaydan ve Rachel’in başka bir yere taşınmasından dolayı birbirlerinden ayrılıyorlar. Ancak Rachel’in üç yıl sonra yaşadığı acı bir olay sonrası şehre tekrar dönmesi ve aslında yıllardır platonik bir şekilde sevdiği Henry ile karşılaşmasıyla Rachel’in aslında eski Rachel olmadığı ortaya çıkar. Henry, Rachel’a açıklama yapmadan çekip gitmesine kızgın dahi olsa Rachel’daki bu değişiminin nedenini her ne ise öğrenmek ister ancak bunları açıklamak Rachel için o kadar da kolay değildir.

Henry ve ailesi,eski bir kitapçıya sahip ve ailecek orada çalışıyorlar. Henry için kitapçı oldukça kıymetli. Zaten yaşanan çoğu şey de bu kitapçıda yaşanıyor. Kitapçının en güzel özelliği mektuplaşma için kullanılan özel bir bölmesinin olması. Mektup yazmak istediğiniz kişiye o bölmedeki onun sevdiğini bildiğiniz kitabın arasına koyuyorsunuz ve size cevap yazmasını bekliyorsunuz. Ve insanların bu yöntemi ne kadar sık kullandığını kitabı okurken fark edeceksiniz.



Kitabın genelinde bir melankoli hakim yani öyle mutlu bir kitap beklemeyin. Rachel’in depresyonu ve Henry’nin sürekli bir çıkmazda oluşu tam anlamıyla asla kaybolmuyor. 

Kitabın Türkçe versiyonu mevcut değil ancak İngilizce olarak kitabı bulabilirsiniz. Eğer konusu hoşunuza gittiyse bence kitaba mutlaka bir şans verin. 

Ben kitaba sırf kitapçıdaki mektup bölmesinden ve kitapçının düzenli müşterilerinden dolayı bile 5/5 olarak değerlendirebilirdim nitekim ki öyle de yaptım. Eğer Words In Deep Blue’yu okursanız lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın. 

Yeni bir yazıyla kısa bir süre sonra görüşmek üzere !
Kendinize iyi bakın !

Yorumlar

Popüler Yayınlar