Queen of Nothing - Holly Black (Folk of The Air #3) | Kitap Yorumu


Herkese yeniden merhaba!

Bugün geçen gün söz vermiş olduğum gibi Folk of The Air serisinin son kitabı olan Queen of Nothing’in yorumunu sizlerle paylaşacağım. Hazırsanız başlayalım!

Yazının ilerleyen bölümleri kitapları okumadıysanız sizler için spoiler içerebilir.

The Wicked King’in sonunda - onun yorumuna da buradan ulaşabilirsiniz- Cardan’ın yaptığı karşısında hepimiz şaşkına uğramıştık. Cardan, Jude’u oyuna getirip ölümlüler dünyasına gitmesini sağlamıştı. Cardan ve Jude’un evliliklerinden sonra Jude Periler Alemi’nin kraliçesi olmuştu ancak sürgünde bir kraliçe ne kadar etkili olabilir orası muamma.

Jude,Cardan’ın bunu nasıl yapabildiğini ve nasıl gardını indirdiğini düşünerek geçirdiği aylardan sonra Taryn’a yardım etmek için geri dönmek zorunda kalıyor. Sürgünde olduğu için eğer yakalanırsa öldürülecek. Jude’un geri dönünce Cardan olan ilk karşılaşması tüm seride okuduğum en komik bölüm olabilir. 

İlk kitapta bahsedildiği gibi Cardan tahta çıkma ihtimali oldukça düşük bir prensti ancak istemediği halde Jude sayesinde tahta çıkabilmişti. Bununla ilgili bir de kehanet var ; ancak Cardan’ın kanının döküldüğü yerden muhteşem bir hükümdar doğacağıyla ilgili. Buna rağmen Cardan oldukça iyi bir hükümdar. Madoc’un saldırılarına uzun süre dayanmayı başarıyor.



Bu serinin kapakları aslında kitabın özeti diyebilirim. Queen of Nothing’in kapağında kırılmış bir taç ve yılan var. Eğer bunların ne olduğunu açıklarsam kitabı tamamen anlatmış olurum o yüzden burayı geçiyorum ama kapağı dikkatli inceleyin.

Seri boyunca beklediğimiz Cardan ve Jude arasındaki malum konuşma sonunda gerçekleşiyor. Ama yine kendi tarzlarında,bolca iğnemeleme içeren şekilde.




Serinin diğer kitaplarının aksine bu kitap sona doğru hızlanmadı tam aksine bence yavaşladı ama final kitabı olduğu için yazarın olayları toplaması gerekiyordu o yüzden bu oldukça doğaldı.

Bu kitabı da 5/5 olarak değerlenirdim. Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi uzun zamandır okuduğum en iyi fantastik seriydi. Cardan, okuduğum en iyi karakterlerden biriydi. Daha ne diyeyim,alıp okuyun bir an önce.

Kitabın başında Cardan’ın Jude’a bahsettiği mektuplar internette yayınlanmış,onları da yazının sonuna ekleyeceğim,ordan okuyabilirsiniz.

Bir serinin daha sonuna geldik.Sormak istediklerinizi ve yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.

Kendinize iyi bakın ve evde kalın!

- GGizay

The Cruel Prince yorumu :  https://www.instagram.com/p/B-ttMQFJBar/








Yorumlar

Popüler Yayınlar