Riverdale | Dizi Yorumu




Herkese merhaba! 

Bu yazıda benim severek izlediğim bir dizi olan Riverdale’den bahsedeceğim. Eğer bir gençlik dizisi arayışındaysanız ve fantastik bir şeyler izlemek istemiyorsanız sizi yazının devamına alalım.

Riverdale ; Archie Comics’in televizyona uyarlanmış, ikinci sezonuyla hala devam etmekte ve IMBD puanı 7,7/10 olan bir yapım. Dizi, adını olayların geçtiği kasaba olan Riverdale’den alıyor. 




Dizi, kasabada yaşanan bir cinayetle başlıyor ve ilk sezonda baş kahramanımız Archie ve arkadaşlarının bu cinayeti çözmeye çalışmalarını izliyoruz. İkinci sezonda da kasabada gelişen bazı garip olayların üzerine düşülüyor. 

Karakterlerden bahsedecek olursam ana karakter olan Archie Andrews, spora ve müziğe ilgileniyor. Özellikle müziğe karşı olan tutkusu ilk sezonda önemli bir yer kaplıyor. Archie, Riverdale’de inşaat işleriyle uğraşan bir şirketin sahibi olan babası Fred’le birlikte yaşıyor.

Betty Cooper, tam bir mükemmel komşu kızı. Notları,hayatı ve ilişkileriyle örnek gösterilen kişilerden. Ancak hayatta her şeyin o kadar da mükemmel olmadığını ilerleyen bölümlerde göreceksiniz. 

Şimdi sıra favori karakterim olan Jughead Jones’ta. Jughead konusu Riverdale’deki olaylar olan bir kitap yazıyor. Dizide olaylar arasındaki geçişler Jughead’in bu kitapta yazdığı cümlelerle yapılıyor ve bu detay diziye oldukça hoş bir hava katıyor. Jughead’in aslında kim olduğuna, inandığı şeyler uğruna neler yapabileceğine dizinin ilerleyen kısımlarında yakından tanıklık edebilirsiniz.

Bir diğer karakter ise Veronica Lodge. Kasabaya sonradan gelen, olaylara bir şekilde dahil olmayı başaran bir karakter. Sanırım bahsettiğim dörtlüden en az sevdiğim Veronica. Karakterin kişiliği ve tavırları bazen gerçekten de sevimsiz oluyor.

Her hikayenin bir kötü kızı olmalı diye yola çıkarsak eğer buna en yakın olarak Cheryl Blossom’ı örnek verebiliriz. Ancak Cheryl’den de öyle büyük çaplı entrikalar beklemeyin. 

Josie McCoy , belediye başkanının kızı ve kasabanın müzik diyince ilk akla gelen ismi. Kendisine ait Pussy Cats diye bilinen bir müzik grubu var. Dizinin müziklerinde bol bol kendilerini dinleyebilirsiniz.

Bahsedeceğim en son karakter ise kasaba şerifinin oğlu ve Betty’nin en yakın arkadaşı olan Kevin Keller. Bana kalırsa dizinin en eğlenceli kısımlarından biri de Betty-Kevin arkadaşlığı. İlk sezonda daha fazla gördüğümüz bu ilişkiyi umarım gelecek bölümlerde daha fazla görme şansı buluruz.




Riverdale,aslında tam da özlediğimiz gençlik dizilerinden. Teori üretmek için kendinizi yormayacağınız ancak izlerken de sizi eğlendirecek bir yapım. 

Eğer diziyi izlerseniz ya da zaten izliyorsanız düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.

Hepinize şimdiden iyi eğlenceler !

Yorumlar

Popüler Yayınlar