It Only Happens In The Movies - Holly Bourne | Kitap Yorumu





Herkese yeniden merhaba !


Bu yazıda Holly Bourne tarafından yazılmış olan “ It Only Happens In The Movies ” kitabından bahsedeceğim. Hazırsanız başlayalım.


Kitapta, ağır bir bunalım döneminde olan Audrey’in başına gelen olayları okuyoruz. Erkek arkadaşıyla ve ailesiyle yaşadığı sorunlar sonucu içinden çıkılamaz bir döneme giren Audrey, çareyi bir sinemada çalışmakta buluyor.  Oyunculuğa oldukça düşkün, oyunculuk yapmaktan mutlu olan Audrey, bütün romantik filmleri izlemiş ve hepsi hakkında nefret dolu düşüncelere sahip bir karakter. Fikirleri kimileri için çok radikalken, yeni arkadaşı Harry için bu fikirler oldukça merak uyandırıcı.





Sinemada Audrey’in iş arkadaşı olan, aynı zamanda kendi halinde filmler çeken bir yönetmen de olan Harry, Audrey’in hayatına tam da bu zor dönemde giriyor. Harry’e göre Audrey tam bir muamma. İkilinin ilişkisi, Audrey’in Harry’nin yönettiği filmde baş rol olmasıyla iyice ilerliyor.

Bana kalırsa, It Only Happens In The Movies’i aynı kategorideki diğer kitaplardan ayıran en önemli özellik, ana karakterin beklenenin aksine olan davranışlarıydı. Audrey'in romantik filmler hakkındaki fikirleri ve bu fikirleri açıklama şekli kitaba oldukça farklı bir enerji katmıştı.

                                  


Kitabın maalesef Türkçe çevirisi yok. Ben orijinal dili olan İngilizce olarak okudum. Yazarın dili oldukça eğlenceliydi. İngiltere ve İngiliz olmakla ilgili yapılan belli espriler bence kitabı daha da okunabilir hale getirmişti.


Ben kitabı 4/5 olarak değerlendirdim. Eğer kitabı okursanız ya da okumayı düşünüyorsanız lütfen düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın.


Şimdiden iyi eğlenceler !

Yorumlar

Popüler Yayınlar