Magnus Chase ve Asgard Tanrıları - Yaz Kılıcı / Rick Riordan | Kitap Yorumu




Herkese merhaba !


Bu yazıda sizlere son zamanlarda okuduğum en eğlenceli 
kitap olan Magnus Chase ve Asgard Tanrıları – Yaz Kılıcı‘ndan bahsedeceğim. Dilerseniz hemen başlayalım.



Eğer daha önce Rick Riordan’ın herhangi bir kitabını 
okuduysanız kitapların konularının ne olduğu hakkında bir 
fikriniz vardır. Bu kitapta da adından anlaşıldığı gibi Asgard 
Tanrıları ve Magnus’un temelini oluşturduğu bir hikaye 
işleniyor.



Magnus ; 16 yaşında ve evsiz.  Babasını hiç tanımamış olan Magnus,annesinin ölümüyle birlikte eski hayatından tamamen uzaklaşıp sokaklarda yaşamaya başlıyor. Annesinin uyarısıyla dayılarından ve ailesinin geri kalan fertlerinden uzak duruyor.


Kitabın konusu hakkında yazacağım her şey spoiler olabilir ama yazarın diğer kitaplarından konulara bir miktar aşinaysanız zaten olayların temelini az buçuk tahmin edebilirsiniz. Ancak daha önce Rick Riordan kitabı okumadıysanız, yazarın bu seride sizi, Asgard Tanrıları’nın, İskandinav mitolojisinin ve İskandinav efsanelerindeki varlıkların içinde bulunduğu bir evrene doğru oldukça eğlenceli bir yolculuğa çıkardığını bilmek sanırım başlangıç için yeterli olacaktır.




Benim Rick Riordan kitaplarında en sevdiğim kısım, karakterlerin diyalogları. Kitabı okurken sayfaları nasıl çevirdiğinizi, bölümlerin ne kadar hızlı bittiğine inanamıyorsunuz. Her biri birbirinden komik birçok karakterin bulunduğu Yaz Kılıcı'nı çok seveceğinizin garantisini verebilirim.





Eğer eğlenceli, sürükleyici bir kitap arayışındaysanız ve biraz da mitolojiye meraklıysanız Rick Riordan kitaplarını gözünüz kapalı bir şekilde seçebilirsiniz. Yukarıda yazdıklarımdan da anlaşıldığı gibi ben  kitabı 5/5 olarak değerlendirdim. Serinin diğer kitaplarının yorumları da yakında blogda olacak o yüzden takipte kalın !



Eğer herhangi bir Rick Riordan kitabını okuduysanız veya       
okumayı düşünüyorsanız lütfen benimle düşüncelerinizi 
paylaşmayı unutmayın.



Şimdiden iyi eğlenceler !




 



Tanıtım bültenini okumak için devam ediniz.




Magnus Chase'in başına o güne dek yeterince iş açılmıştı. İki yıl önce annesinin kendisine kaçmasını söylediği o korkunç geceden beri Boston'da sokaklarda yaşıyor, polisten ve sosyal hizmetlerden yalnızca kafasını kullanarak kurtuluyordu. Magnus bir gün peşine bir başkasının düştüğünü öğrendi: Annesinin kendisini tembihleyerek uzak durmasını söylediği dayısı Randolph. Ancak Magnus, dayısından kaçmak isterken onun avucunun içine düşüverdi. Randolph ise İskandinav tarihiyle ilgili bir şeyler geveleyip Magnus'a bir yerlerde doğuştan hak ettiği bir şey olduğunu söyledi: Binlerce yıldır kayıp olan bir silah. Randolph konuştukça eksik parçalar bir bir tamamlandı. Asgard tanrıları, kurtlar ve Kıyamet Günü hakkındaki efsaneler Magnus'un hafızasında yeniden şekillendi. Ancak fazla vakti yoktu, çünkü o an bir ateş devi Boston'a saldırmakta ve Magnus'a kendi güvenliği ile binlerce masum insanın yaşamı arasında bir seçim yapmaya zorlamaktaydı… Bazen yeni bir yaşama başlamanın tek yolu, ölmektir.

(Tanıtım Bülteninden)





Yorumlar

Popüler Yayınlar