To All The Boys I've Loved Before / Sevdiğim Tüm Erkeklere | Film Yorumu





Herkese yeniden merhaba !


Bugün benim çok uzun zamandır beklediğim bir yapım olan ve 17 Ağustos 2018 tarihinde Netflix tarafından yayınlanan To All The Boys I’ve Loved Before / Sevdiğim Tüm Erkeklere filmi hakkındaki yorumumu sizlerle paylaşacağım. Hazırsanız başlayalım.


Öncelikle serinin tüm kitaplarını bir çırpıda, yüzünde kocaman bir gülümsemeyle okumuş biri olarak Lara Jean’in hikayesini  izleyebilmek benim çok hoşuma gitti. Tabii ki eksiklikler ve keşke olmasaydı dediğim parçalar vardı ama ne olursa olsun sevdiğim bir serinin görsele dönüştürülmesi beni mutlu etti.




Birçok kişi kitaplardan dolayı zaten filmin konusuna aşinadır ancak daha önce kitapları okumamış olanlar için özet geçecek olursam ; baş karakterimiz Lara Jean hoşlandığı insanlara mektup yazarak duygularını itiraf ediyor. Ve bu mektupları annesinin ona yıllar önce vermiş olduğu bir kutuda saklıyor yani Lara Jean dışında kimse bu mektupların varlığını bilmiyor. Nasıl olduğunu anlatmayacağım ama bir şekilde mektuplar sahiplerine ulaşıyor ve asıl eğlence burdan sonra başlıyor. Ablasının üniversiteye gitmesiyle kendini oldukça yalnız hisseden Lara Jean işlerin içinden çıkmaya çalışırken başına gelenleri izliyoruz aslında.




Filmde kitapta geçen birçok olaya yer verilmişti ancak filmi izlerken beni en çok hayal kırıklığına uğratan nokta, kitaplarda oldukça belirgin bir şekilde yer verilen Lara Jean’in pastacılık merakının filmde oldukça yanlış bir şekilde ifade edilmesiydi.  Üç kitap boyunca pastalarıyla,kekleriyle ünlü olan Lara Jean filmde mutfakta beceriksiz biri olarak gösterilmişti.


Filmde en çok hoşuma giden yer ise, kitapları okurken belki de en çok eğlendiğim kısımlar olan Lara Jean ve anlaşmalarının tam olarak kitapta anlatıldığı biçimde filme yansıtılmış olmasıydı. Diğer bir hoşuma giden kısım da ; Lara Jean'in küçük kardeşi Kitty'nin de tam olarak kitaptaki gibi olmasıydı. Sanırım bu tarz işlerde esere ne kadar çok bağlı kalınırsa benim beğenme olasılığım da o kadar artıyor.



Serinin diğer kitaplarına da film çekilir mi bilmiyorum ama umarım Lara Jean’ in hikayesinin devamını izleme şansını yakalarız. 

Ve eğer seri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz kitaplarla ilgili ayrıca bir yazı paylaşabilirim.

Eğer seriyi okuduysanız ya da filmi izlediyseniz yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın.


Şimdiden iyi eğlenceler !

Yorumlar

Popüler Yayınlar